Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Βουλγαρία: Ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αιματηρή επέτειο της επίθεσης με 7 νεκρούς


Βουλγαρία: Ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας που έχουν ληφθεί για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπερόε Στάρα Ζαγορά με την Χάποελ Τελ Αβίβ, καθώς η αναμέτρηση συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον τουριστικού λεωφορείου με Ισραηλινούς (φωτ). Από την αιματηρή βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε στο Μπουργκάς, σκοτώθηκαν πέντε τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης.
"Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι πίσω από την βομβιστική απόπειρα κρύβεται η οργάνωση Χεζμπολάχ", δήλωσε ο  Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόφτσεφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αμερικανίδα πρέσβειρα Μάρσι Ρις, στο Μπουργκάς, ενώ η κ. Ρις κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίσει επίσημα την Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, όπως έκανε και η Ουάσιγκτον.
Σε επιμνημόσυνη τελετή που θα πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Μπουργκάς, αποκαλύθφηκε εντυπωσιακό μνημείο με έξι στήλες, που συμβολίζουν τα έξι αθώα θύματα, ενώ στη βουλγαρική πόλη βρίσκονται και συγγενείς των θυμάτων.
"Φοβερή τραγωδία" χαρακτήρισε  την τρομοκρατική επίθεση ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι,  στην ομιλία του στην επιμνημόσυνη τελετή φίλων και συγγενών των θυμάτων. "Η φοβερή αυτή τραγωδία που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε όσο ζούμε, αποτελεί άλλη μια απόδειξη, ότι δεν υπάρχει καμία θρησκευτική, πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που να δικαιολογεί παρόμοια απάνθρωπη βαρβαρότητα", πρόσθεσε.news.gr
loading...